Netwerk/ data aanleggen

De moderne mens kan niet meer zonder internet!
Wilt u een netwerk laten aanleggen of renoveren dan bent u bij ShelFy IT Solutions aan het juiste adres.

Wat heeft u nodig voor het aanleggen van een netwerk
Netwerkkabels, modem, router!

Hoe werkt het netwerk eigenlijk!

Binnen uw gebouw worden dan per werkplek meerdere kabels naar een centraal punt gelegd, op dit punt worden alle kabels afgemonteerd in een patchkast. Elke kabel kan afzonderlijk gebruikt worden voor data of telefoonverkeer. Het grote voordeel van dit systeem is dat wanneer een medewerker verhuist van werkplek, zijn computer en telefoonaansluiting eenvoudig, door het omsteken van een stekker, in de patchkast mee verhuisd kan worden.

Het modem is het apparaat wat uw netwerk met het internet laat communiceren. Meestal krijgt u van uw internet provider een modem in bruikleen. De provider ondersteund alleen dit modem. Wanneer u toch een andere modem nodig heeft vanwege een betere netwerk of opties die u nodig heeft! Dan kunnen wij dit voor u regelen.

Een router wordt aangesloten op het modem en wordt gebruikt om het internet de verdelen in uw netwerk. Veel routers zijn uitgerust met een firewall, afhankelijk van de beveiliging kan de router simpeler of uitgebreider zijn. Veel routers hebben ook een draadloze interface. Draadloze apparaten zoals laptop en tablets kunnen dan worden aangemeld op het draadloze netwerk van u router.

Shelfy IT Solutions werkt met diverse soorten kabels, o.a. UTP Cat 5e, Cat 6. glasvezel, etc.
Voordat het netwerk wordt opgeleverd wordt het met speciaal hiervoor ontwikkelde meetapparatuur doorgemeten en getest.

 

datash

Voor meer informatie kunt u ons mailen of bellen.
info@shelfy.nl of 036-5305368